Oplossingen

Voorspellen

Dankzij de experts van Secutec Nederland krijg je inzicht in de online risico’s van zowel de door jouw organisatie gebruikte systemen, software en data als de risico’s die het handelen van je medewerkers met zich mee kan brengen. Wij helpen jou om je systemen en applicaties te onderzoeken.

Door middel van een security scan bepalen wij of het mogelijk is om hier ongewenst toegang tot te verkrijgen. Een audit blijft mensenwerk, wij analyseren data, controleren of preventietools juist gebruikt worden en onderzoeken of het beveiligingsbeleid juist wordt uitgevoerd. Hiervan maken wij een begrijpelijk en overzichtelijk verhaal.

Door samenwerkingen met nationale en internationale leveranciers hebben wij toegang tot de laatste data en trends op het gebied van cybercriminaliteit. Hierdoor zijn klanten van Secutec Nederland ervan verzekerd dat hun huidige oplossingen up-to-date zijn.

1. Threat Intelligence rapportages

Digitale aanvallen groeien al jaren in complexiteit. Door Threat Intelligence Raportages te integreren in je organisatie ben je in staat vroegtijdig te anticiperen op cyberdreigingen en -aanvallen. Veelal is Threat Intelligence een bron voor de endpoint beveiliging, maar ook als als IoC-feeds die organisaties zelf kunnen uitrollen alsmede YARA- of SNORT-rules voor het verbeteren van preventieve tools en uitgebreide rapportages. Secutec beschikt over een breed scala van Intelligente data op verschillende domeinen.

2. Threat Lookup

Direct een overzicht van de herkomst en relaties van digitale dreigingen? Met Threat Lookup ben je in staat om direct een complete analyse uit te draaien van de meest geavanceerde dreigingen en geeft toegang tot complexe onderzoeken van incidenten.

3. Penetratietesten

Is jouw organisatie sterk afhankelijk van een goede beschikbaarheid van uw ICT-omgeving of beschikt je over waardevolle gegevens waarbij integriteit en vertrouwelijkheid van groot belang is? Door het uitvoeren van penetratietesten geven wij u de benodigde inzichten door het identificeren van kwetsbaarheden en het daadwerkelijk uitvoeren van exploits voor de gevonden kwetsbaarheden. Deze testen kunnen zowel op intern als extern gericht zijn. Ook krijgt je advies over hoe de bevindingen van uw ICT-infrastructuur kunnen worden aangepakt en wordt de kwetsbaarheid getoetst van jouw ICT-infrastructuren. Hiermee verhoogt je direct de digitale weerbaarheid van je organisatie.. Na afloop van een penetratietest kun je met gerichte maatregelen deze kwetsbaarheden zo goed mogelijk verhelpen.

  • White box

Bij deze test krijgen onze experts volledige openheid van zaken. Hierdoor kan een test zeer grondig worden uitgevoerd. Veelal laat je hier een gericht deel van de omgeving testen (bijvoorbeeld een bedrijfskritische applicatie) aangezien het veel tijd kost.

  • Grey box

Bij het testen volgens het ‘grey-box’ principe krijgen de experts beperkte informatie. Denk hierbij aan details over de infrastructuur of over acounts van medewerkers. Deze test zit dan ook tussen white- en blacktesting in. Hiermee test je eigenlijk hoe veilig je omgeving is wanneer een medewerker of een klant een kwade wil heeft.

  • Black box

Wanneer er volgens het black-box principe wordt getest dan krijgt de etical hacker geen enkel informatie op voorhand. De expert is gelimiteerd op het gebied van tijd en budget en na deze algemene test krijg je een goed beeld van uw beveiligingsniveau. Vaak wordt er wel een scope vooraf vastgesteld om een gedegen onderzoek te garanderen.