Nieuws

Persbericht: Secutec sluit zich aan bij Cyberveilig Nederland

Secutec Nederland sluit zich met veel plezier aan bij Cyberveilig Nederland. Met deze samenwerking hopen beide partijen voor meer transparantie en de kwaliteit te verhogen op gebied van cybersecurity en het uitwisselen van dreigingsdata in Nederland.

Cyberveilig Nederland is de belangenvereniging van de cybersecurity sector. Doel van Cyberveilig Nederland is de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten en daarnaast de kwaliteit en transparantie binnen de groeiende cybersecurity sector te verhogen. Cyberveilig Nederland is in juni 2018 opgericht en vertegenwoordigt inmiddels een ruime en groeiende achterban van cybersecurity dienstverleners.

De Secutec Groep is ruim 12 jaar actief als expert op het gebied van informatiebeveiliging, de kennis die hier is opgedaan is gebundeld in een eigen, in de Benelux ontwikkeld product: Secure DNS. Met deze oplossing kan een snelle reputatiecheck van domeinnamen worden gedaan waardoor aanvallen die gebruik maken van DNS verbindingen buiten het netwerk al worden gecontroleerd en waar nodig worden afgeweerd. Door verschillende internationale en lokale samenwerking zoals met het Belgische Cyber Security Center verhogen wij de digitale weerbaarheid van onze opdrachtgevers.

Samenwerking tussen bedrijven, met name private en publiek is cruciaal om Nederland veilig te houden zegt Martijn van Lom, CEO van Secutec Nederland. In deze samenwerking moeten we elkaar versterken om een gezamenlijke vuist te maken tegen criminelen.

Door deel te nemen aan deze branchevereniging vergroten we ons netwerk en dragen we breder bij aan een veiligere samenleving en kunnen we de informatie en kennis uitwisselen die wij tot ons beschikbaarheid hebben uit deze oplossing”

Cyberveilig Nederland is blij met de toevoeging van Secutec Nederland binnen het netwerkwerk van Cyberveilig, aldus Petra Oldengarm, directeur van Cyberveilig Nederland: “Alleen door samen te werken als sector kunnen we Nederland digitaal veilig maken. Daarom zijn we blij met Secutec als nieuw lid: zij dragen niet alleen de kernwaarden van Cyberveilig Nederland uit, maar willen ook een actieve rol spelen in de verschillende initiatieven van de vereniging”

Meer over Cyberveilig Nederland vind je hier.