Nieuws

Biedt je huidige beveiligingsoplossing wel voldoende bescherming voor jouw bedrijfsnetwerk?

Elk bedrijf en elke organisatie, vooral die met verschillende gebruikers en werknemers, zou zijn netwerk moeten beschermen. Jij doet dat natuurlijk al door middel van firewalls en werkplekbeveiliging. Daarmee ben je goed beveiligd, toch?

Helaas niet. Reguliere beveiligingssystemen zijn simpelweg niet snel genoeg om de meest recente dreigingen op te sporen. Dit zorgt ervoor dat jouw organisatie onbeschermd is tegen dreigingen die je huidige oplossingen nog niet kunnen detecteren.

Een van de belangrijkste elementen van een volledig beschermd netwerk zijn beveiligde DNS-verbindingen. Wat dat zijn en waarom ze bovenaan je beveiligings-to-do-lijstje zouden moeten staan, lees je hier:

Waarom cybersecurity zo cruciaal is voor organisaties
Cybercriminaliteit neemt wereldwijd voortdurend toe. Cybercrime kost het Nederlandse bedrijfsleven zo’n 10 miljard per jaar. Phishing- en ransomware-aanvallen, waarbij malware wordt gebruikt om gebruikersgegevens te stelen, zitten in de lift.

Maar er is ook goed nieuws: meer dan 91% van alle malware gebruikt DNS-verbindingen voor cyberaanvallen, phishing en diefstal van gebruikersgegevens. Dus als je deze verbindingen beveiligt, elimineer je het merendeel van de beveiligingsproblemen. Wanneer je ervoor kiest dit niet te doen, kan het ernstige schade tot gevolg hebben. Dure uitvaltijd bijvoorbeeld of erger: aanzienlijke datalekken.

Waarom firewalls en anti-malware niet voldoende zijn om je netwerk te beschermen
Misschien laat je je netwerkveiligheid volledig over aan een firewall en traditionele anti-malware software. Dat is een begin, maar het ontbreekt deze traditionele aanbieders aan ten minste twee cruciale eigenschappen:

  • Traditionele anti-malware blokkeert geen nieuwe domeinen proactief, ook al wordt meer dan 22% van al deze domeinen gebruikt voor cybercriminaliteit.
  • Reguliere anti-malware vertrouwt op zijn eigen informatiekanalen en raadpleegt niet automatisch de lokale informatie over kwaadaardige domeinen.

Secutec SecureDNS neemt deze twee bezwaren weg. En meer! Het blokkeert meer dreigingen in een vroegtijdig stadium.

Omdat bijna een kwart van alle nieuwe domeinen wordt geregistreerd door cybercriminelen, focust Secutec SecureDNS zich vooral hierop. We blokkeren deze domeinen automatisch gedurende 24 uur en analyseren ze volledig. Daarna laten we je weten of het domein daadwerkelijk gevaarlijk is of niet. Ook beveiligen wij DNS-verbindingen door verzoeken eerst te forwarden naar onze eigen Secure DNS-server, vóórdat we groen licht geven.

SecureDNS is hiermee de snelste en krachtigste extra beveiligingsoplossing in de markt.

klik hier voor meer informatie over SecureDNS

Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.